Samospráva pripravuje výstavbu nových bytov pre neplatičov

04.12.2007 Snina

Snina 4. decembra (TASR) - Riešiť otázku bývania sociálne slabších ľudí a neplatičov v meste sa rozhodla sninská samospráva. Pre týchto spoluobčanov chce postaviť zhruba 50 až 60 bytov s doposiaľ nešpecifikovaným nákladom.
Sociálne slabších obyvateľov má mesto sústredených v dvoch lokalitách. Jednou z nich je staré Sídlisko I, kde sa nachádzajú zdevastované bytové domy s väčšinou neplatičov. Sídlisko je poznačené problémami v spolunažívaní so staršími spoluobyvateľmi. Hlavne v letných mesiacoch tam dochádza k rušenie nočného pokoja. Nepomáha ani posilňovanie policajných hliadok.
\"Rozhodli sme sa v zastupiteľstve, že časť neprispôsobivých obyvateľov a neplatičov by sme presťahovali do lokality vzdialenej možno od toho súčasného sídliska nie celý kilometer - ozaj do vhodnej lokality intravilánu, takže nerobíme žiadnu segregovanú osadu, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že samospráva chce na realizáciu zámeru využiť finančné prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 85 percent nákladov. \"V súčasnosti intenzívne pokračujeme v príprave územia, vysporiadania vlastníckych vzťahov a následne zabezpečíme inžinierske siete, kanalizáciu, elektrinu a vodovod, \" doplnil Milovčík. Vyjadril presvedčenie, že spomínané náležitosti vrátane projektovej dokumentácie, ktoré si vyžiadajú asi päťmiliónové náklady, stihnú do februára budúceho roka.
 

Vyberte región